EcoCoolBox wint NL Packaging Award

De EcoCoolBox, een 100% kartonnen isolatieverpakking als milieuvriendelijk alternatief voor de EPS doos, wint de NL Packaging Awards. De jury van de NL Packaging Awards deelt haar enthousiasme over dit concept met betrekking tot gekoeld transport voor de Webretail. De EcoCoolBox is uitermate geschikt voor het vervoeren van vlees, vis, farmaceutische of andere temperatuurgevoelige producten. Hiermee wordt een antwoord gegeven op de vraag naar plastic en EPS vrije verpakkingen. Tegelijkertijd sluit het aan bij de trend naar verpakkingen die bestaan uit milieuvriendelijk mono materiaal die gerecycleerd en recyclebaar zijn.

 

Duurzame verpakkingsoplossing

De innovatieve en milieuvriendelijke EcoCoolBox is volledig vervaardigd van schoon gerecycleerd karton. De wanden van de verzenddoos zijn voorzien van isolatiepanelen met kartonvezels die een gelijkwaardige isolatiewaarden hebben als de EPS doos. De kartonvezels voldoen aan de Europese richtlijnen voor contact met levensmiddelen en zijn van schoon gerecycleerd karton gemaakt welke geen post consumer waste bevat. Dit innovatieve concept is geschikt voor het vervoeren van gekoelde-en diepvriesproducten in combinatie met koelelementen of droogijs.

 

Klantervaring

Online slagerij Le Jean, onderdeel van Luiten Food heeft verschillende verzendverpakkingen getest voor het gekoeld verzenden van hun exclusieve vleesspecialiteiten. Uit de testen bleek dat de EcoCoolBox de beste isolatie prestaties heeft in vergelijking met andere isolatieverpakkingen. LeJean richt zich op duurzaamheid en kwaliteit van het leven van dieren, de ecologisch verantwoorde EcoCoolBox past hier dan ook goed bij. Klanten van Le Jean hebben ook uitermate positief gereageerd op deze duurzame isolatieverpakking, welke middels het oud papier kan worden afgevoerd.

 

Thermologistics is de ontwikkelaar en producent van de EcoCoolBox en is in verschillende maten beschikbaar. De EcoCoolBox wordt ook door partners zoals Bunzl en De Ridder / Coolpack verkocht.

Neem voor meer informatie contact met ons op!

 

 


Nieuws & insights

Gerelateerd

EcoCoolBox demonteren...

eco-cool-box

De milieuvriendelijke EcoCoolBox wordt 100% elektrisch getransporteerd...