Rotterdamse diepvrieskok gaat plasticvrij bezorgen

 

 

EcoCoolBox 

 

Diepvrieskok Marlot de Jonge uit Rotterdam-Spaanse Polder gaat haar maaltijden plasticvrij bezorgen. Ze maakt gebruik van de EcoCoolBox die haar maaltijden goed isoleert en diep bevroren thuis aflevert. Daarmee is ze een pionierende bezorgservice die 100% duurzaam verpakt.

 

 

“Voorheen hield alleen piepschuim de maaltijden koud, maar sinds kort heb ik milieuvriendelijke isolatiedozen die de maaltijden goed bevroren houden”, zegt de kokkin.

 

Bijna een jaar geleden begon De Jonge met Freasy een thuisbezorgservice voor diepvriesmaaltijden. Vanaf het begin was haar streven het gemak combineren met zo natuurlijk mogelijk koken, conserveren en bezorgen. De Jonge kookt een verse maaltijd, vriest die direct in en laat die vervolgens door de postbode thuis bezorgen.

 

“Dat is het mooie van diepvries: je legt het weg en je hebt er geen omkijken naar, tot je het wil gebruiken.”

 

Milieuvriendelijk

 

De EcoCoolBox kan in de papierbak, maar ook bij het compost. De Jonge wil hiermee bewijzen dat een kant-en-klare-maaltijd milieuvriendelijk verpakt kan worden. Haar maaltijden gaan in bakjes van restafval van de rietsuiker productie en daar gaat een papieren wikkel omheen met biologisch afbreekbare inkt.

 

De EcoCoolBox bestaat uit meerdere lagen karton waartussen papieren vezels zitten. De maaltijden gaan in zakken van maïszetmeel met een schep droogijs.

 

Zo maakt De Jonge een minivriezer met een temperatuur van -80 graden. Het pakket kan 36 uur onderweg zijn voordat het thuis weer in de vriezer moet.

 

Bron: https://rtvr.nl/9fIq 

Nieuws & insights

Gerelateerd

EcoCoolBox demonteren...

eco-cool-box

De milieuvriendelijke EcoCoolBox wordt 100% elektrisch getransporteerd...